Programa “UT3D”

UT3DLa Fundació Moody subvencionarà amb 2,17 milions de dòlars el Primer Programa de Formació 3D que durà a terme el Departament de Radio-Televisió-Film de la Universitat de Texas a Austin. El programa que començara a la tardor de 2013, tindrà una durada de 5 anys y formarà tècnics especialitzats en la producció de continguts 3D tant culturals, com documentals, artístics o esportius. També es dedicarà  a explorar les últimes innovacions en tecnologies 3D: sistemes de TV sense ulleres, tablets, mòbils i dispositius amb pantalles petites.

La notícia és d’una gran transcendència en el món del 3D, per ser la primera gran aposta als EEUU en la formació d’especialistes en produir continguts 3D, un dels principals problemes pel qual les tecnologies 3D no acaben de convertir-se en un dels motors de l’economia mundial a pesar d’estar suficientment madures.

Malauradament, a Espanya estem a anys llum de que entitats públiques o privades apostin per invertir en la formació de professionals en tecnologies 3D, com si estiguessim parlant de misteris de la ciència quan l’estereoscòpia fa 170 anys que el Sr. Charles Wheatstone en va definir les seves bases.

Sortosament, però, a Espanya tenim molts professionals silenciosos, però ben formats, com ara en Valentin Megias, professor de l’I.E.S. Valle de Ambroz de Hervás, que malgrat ser un professor de Física i Química, és un gran aficionat a la fotografia i a la fotografia 3D, que creu en el seu futur i que des del 2011 dóna un curs de “Fotografia en 3D y la seva aplicació a l’aula” al CPR de Plasència.

Sortosament, malgrat la incompetència de governs i sistemes per sortir de la crisi, el món és ple de persones que creuen en el futur de les noves tecnologies i que no esperen a que els demés els diguin el que han de fer per sortir de la crisi. Malauradament, encara som pocs els que creiem en el futur del 3D.

Quant a 3Dubreuil

Stereographer, Art Lover, 3D Trainer, 3D Consultant
Aquesta entrada s'ha publicat en Continguts 3D, Formació 3D, Serveis 3D i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s