TV3 en 3D a l’SD&A de San Francisco

L’organització ha seleccionat ‘Enxaneta’ i el test ‘Viu en 3D!’ per formar part de la mostra de l’edició d’aquest any. La selecció i la gran acceptació de les produccions de TV3 reconeix el seu caràcter pioner a nivell internacional.

‘Enxaneta’ i el test ‘Viu en 3D!’ s’han projectat a San Francisco en el marc de les conferències SD&A (2012 Stereoscopic Displays and Applications) sobre innovació 3D que han tingut lloc aquesta setmana als Estats Units. Fragments d’aquestes produccions de TV3 en 3D s’han pogut veure a la 3D Theatre Session, una de les activitats més populars de l’SD&A, on es passen continguts 3D en format cinema, tant de grans majors com produccions independents, davant d’experts del sector audiovisual estereoscòpic de tot el món.

L’organització de l’SD&A ha seleccionat ‘Enxaneta’ per formar part de la mostra d’aquesta edició de 2012 “pel seu alt nivell de producció, inclosa l’esteroscòpia, així com el seu fort component d’interès humà” i ha volgut donar-li un temps d’exhibició superior a la mitjana de produccions projectades. La pel·lícula documental de TV3 sobre els castells dirigida per Paulí Subirà, que opta a un Premi Gaudí, ha estat la més ben valorada per part de molts dels assistents entrevistats a la sortida del cinema.

El test ‘Viu en 3D!’, el primer test de visió binocular col·lectiu del món que va arribar als cinemes catalans l’octubre passat, ha estat escollit “per la seva singularitat i per permetre al públic assistent descobrir com es pot entrenar els espectadors a veure-hi bé en 3D d’una forma tan entretinguda”.

Les produccions de TV3 han format part d’una mostra de continguts en 3D arreu del món, tant experimentals com adreçats a un públic majoritari.

‘Enxaneta’

“Enxaneta” és la producció de TV3 sobre el món dels castells, que els porta per primera vegada a la gran pantalla i en 3D. La pel·lícula té l’objectiu de donar a conèixer a qualsevol persona de qualsevol lloc del món els valors que han fet dels castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat, és a dir, l’esperit de superació, el treball en equip, i la integració de gent de totes les edats i de totes les nacionalitats.

‘Enxaneta’, que opta al Premi Gaudí en la categoria de millor pel·lícula documental, es va estrenar a París al setembre en el marc d’una trobada empresarial com a exemple d’integració i cohesió social a la societat catalana i a la seva presentació a la fira MIPCOM de Canes, on televisions de diferents països van mostrar interès per emetre-la.

Des de la seva estrena a cinemes de Catalunya, el 17 de novembre, l’han vist més de 5.500 persones en sales 3D d’arreu de Catalunya i ha acumulat gairebé 80.000 impactes a la xarxa, entre visites a la pàgina www.tv3.cat/enxaneta i visualitzacions del teaser, el tràiler i el videoclip, tant a TV3alacarta com a YouTube.

‘Viu en 3D!’

El test ‘Viu en 3D!’ és una campanya impulsada pel Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes (COOOC), el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya i TV3, amb l’aval de la Facultat d’Òptica i Optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha estat present a les sales de cinema 3D d’arreu de Catalunya des de l’octubre passat fins a aquest mes de gener. La iniciativa té com a protagonista en Víctor, el primer òptic optometrista tridimensional de la història.

L’objectiu d’aquesta senzilla prova de dos minuts, és detectar defectes en la visió binocular, que, en general afecta a un percentatge important de la població. Un dels missatges clau de ‘Viu en 3D!’ és que les pantalles en 3D (cinema, televisió, videojocs…) ben aplicades no només no són perjudicials per a la visió, sinó que poden constituir un excel·lent mètode d’entrenament, ja que estimulen l’ús de tots dos ulls d’una manera conjunta i coordinada, és a dir, la visió binocular.

tv3.cat/3d

Barcelona, 27 de gener del 2012.

Més informació…

Quant a 3Dubreuil

Stereographer, Art Lover, 3D Trainer, 3D Consultant
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema 3D, Concursos 3D, Continguts 3D, Esdeveniments 3D i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s